Не встигають вивозити: У Донецьку морги забиті тілами військових РФ, - ЗМІ

Під час постійного курсування "гуманітарної допомоги" з РФ, рефрижератори назад відвозять "вантаж-200".

Морги Донецька переповнені. Ілюстрація:www.ednist.info

Поновлення активних бойових дій в окупованому Донбасі і святкування Дня захисника Вітчизни найманцями істотно прорідили їх ряди останнім часом. За три минулі дні загинуло не менше 20 кадрових російських військових. Про це ЗМІ повідомило анонімне джерело на окупованій території, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

"Тільки за останні три дні донецькі морги поповнилися двома десятками бойовиків і окупантів. З них 11 осіб - кадрові російські військові і 14 місцевих бойовиків", - відзначило джерело.

Під час боїв були поранені також декілька десятків сепаратистів: тільки в лікарню доставили 18 постраждалих, половина з яких - кадрові військові, ще дев'ять осіб - місцеві бойовики.

"Оборонне відомство ДНР" такі втрати не визнає. Офіційних цифр по жертвах, а тим більше підтвердження участі росіян в конфлікті, немає ніде. Заступник командувача корпусом Міноборони "ДНР" Едуард Басурін заявив, що 24 лютого під час мінометного обстрілу загинув тільки один бойовик. При цьому наголошується, що сили АТО обстрілювали найманців понад 140 разів.

Місцеві жителі, які пережили серйозні баталії, вже не звертають уваги на вигадки бандитів. "Вчора (23 лютого - ред.) ватяні знайомі кричали, що ЗСУ обстрілюють Донецьк. "Фашисти" стріляють по мирних!!! Щось не знаходжу сьогодні зведень про "страшні" руйнування і жертви. І слава Богу!", - пишуть в соцмережах місцеві жителі.

Жителі Донецька і Макіївки говорять, що бачать, як бойовики з танків перші відкривають вогонь в напрямку позицій ЗСУ. "Відповідь передбачувана, але ми-то знаємо правду, хто почав перший", - каже Ігор з Макіївки.

До речі, місцеві жителі стверджують, що під час постійного курсування "гуманітарної допомоги" з РФ, рефрижератори назад відвозили "вантаж-200". Це не афішувалося, але про страшний вміст вантажівок знали всі.

Як вже повідомлялося, ОБСЄ помітила фургон з написом "Вантаж 200", який перетнув українсько-російський кордон.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...