Не випадково: Консул РФ в Україні зробив гучну заяву щодо зниклого адвоката ГРУшника

Юрій Грабовський не виходить на зв'язок з 4 березня.

Адвокат ГРУ-шника Юрій Грабовський. Фото:hromadskeradio.org

Російський консул в Україні Олексій Грубий заявив, що зникнення адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського було невипадковим. Про це він сказав 15 березня в перерві засідання Голосіївського районного суду Києва, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

На питання журналістів, чи є у Грубого сумніви в тому, що з Грабовським все в порядку, той відповів: "Зникнення людини і відкриття провадження у цій справі за фактом умисного вбивства ... Не я один, але багато колег висловлюємо такі побоювання".

На питання, чи допускає він, що адвоката вже не може бути в живих, консул сказав: "Не можу про це говорити, але ситуація дуже дивна ... Ми сподіваємося, що він живий і здоровий, але впевненості такої у нас немає".

"Я вважаю, що зникнення адвоката Александрова не випадково. Починаючи з 23 лютого, ми простежуємо ланцюг подій, пов'язаних зі справою наших громадян", - сказав Грубий.

Зокрема, він зазначив, що в СІЗО у Александрова 23 лютого було вилучено матеріали, що стосуються захисту, а після цього було скасовано два судових засідання.

"Паралельно те, що відбувається з Оксаною Володимирівною (адвокатом Євгена Єрофєєва Оксаною Соколовською, - ред.), спроба її кримінального переслідування - очевидно, що здійснюється психологічний вплив. Більш того, з'ясувалося, що попередній захисник Александрова, пан Кравчук, також в серпні піддавався нападу невідомих осіб", - розповів консул.

Він також зазначив, що не виключає взаємозв'язку між нападом і надалі відмовою від захисту Александрова.

У свою чергу Соколовська в перерві судового засідання повідомила, що, за її даними, Грабовський не перетинав кордон України і останній раз особисто вона з ним бачилася 4 березня.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...