"Не виправдовує сподівань": Військовий експерт розкрив інсайдерську інформацію про недоліки російських ЗРК

Мова йде про комплекси "Панцир-С1".

Російський ЗРК "Панцир С-1". Фото:journalist.today

Військовий експерт, головний редактор журналу "Арсенал Вітчизни" Віктор Мураховський поділився інсайдерською інформацією про роботу російських зенітно-ракетних комплексів. Йдеться про комплекси "Панцир-С1", які стоять на озброєнні на сирійській базі "Хмеймім". Такі подробиці він уточнив на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"До квітня 2018 року в якості ЗРК малої дальності, що прикривають базу, російськими військовими використовувалися комплекси "Панцир-С1" (за поставками цих комплексів в Сирію стояло і стоїть могутнє лобі "РОСТЕХ"). Однак в реальній бойовій обстановці "Панцир" не виправдовує покладених на нього надій. І про це свідчать самі офіцери ППО, що стоять на бойовому чергуванні в Латакії", - розповів Мураховський.

За його даними, малошвидкісні і малорозмірні цілі (до них відносяться і військові БПЛА) "Панцир" практично не фіксує - зате регулярно збиває з пантелику операторів, повідомляючи про помилкові цілі, наприклад, про літаючих навколо бази великих птахів.

Відзначимо, що "Панцир-С1" - це самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс, який прийнятий на озброєння в 2012 році. Він призначений для наземного і морського базування.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...