Недоцільно: У Росії вирішили не піднімати з дна затонулий біля турецького берега "Лиман"

​Корабель, побудований в 1970 році, лежить на грунті, на глибині близько 90 м.

На затопленому кораблі немає обладнання, яке представляло би якийсь інтерес. Ілюстрація:РИА Новости

ВМФ Росії не буде займатися підйомом затонулого біля Туреччини судна "Лиман", бо це недоцільно. Про це передає агентство РИА Новости з посиланням на високопоставлене джерело в російському ВМФ, інформують Патріоти України.

За його даними, корабель 1970 року побудови лежить на грунті, на глибині близько 90 м. "Лиман" мав досить похилий вік. Заходи по його підйому, буксируванню та відновленню з урахуванням віку судна і віддаленості недоцільні", — зазначив представник ВМФ.

Він додав, що на кораблі немає обладнання, що представляє який-небудь інтерес. "Всі зйомні пристрої демонтовані, а елементи, що не підлягають демонтажу, гарантовано знищені екіпажем до затоплення корабля", — пояснив співрозмовник агентства.

Як відомо, російський військовий корабель "Лиман" затонув після зіткнення з вантажним судном під прапором Того в протоці Босфор поблизу Туреччини. Турецькі рятувальники врятували всіх членів екіпажу (78 осіб), вони повернулися в Росію на літаку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...