Нехай український уряд боїться: Посол Франції прокоментувала можливість масового напливу українців у ЄС

За словами посла, Франція на різних етапах підтримувала надання Україні безвізового режиму з ЄС

Посол Ізабель Дюмон. Фото: Цензор.НЕТ.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявила, що Франція вітає надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Про це Дюмон сказала сьогодні в коментарі журналістам у Києві. За її словами, Франція на різних етапах підтримувала надання Україні безвізового режиму з ЄС і вітає сьогоднішнє рішення Ради ЄС з цього питання. «Ми, звичайно, дуже раді. Ми давно чекали 11 травня, і зараз вже наближаємося до кінця. В принципі, це означає, що вже 11 червня візи для короткого терміну (перебування в ЄС – ред.) на три місяці будуть не потрібні для українців з біометричним паспортом», – сказала Дюмон.

На питання, чи не лякає Європу перспектива можливого масового напливу українців у подальшому, вона відповіла: «Це, знаєте, не нам лякатися, а українській владі. Я знаю, що вони дивляться на це серйозно, оскільки якщо Україна втратить свою робочу силу, то це проблема, в першу чергу, для України». На думку посла, «для України це було б дійсно проблематично», оскільки країна щороку і так «втрачає» багатьох людей.

«Потрібно знайти вихід з цього. А вихід – це реформи. Це змінювати країну, щоб люди захотіли залишатися тут», – вважає Дюмон. В цілому ж, переконана посол, рішення про безвізовий режим для України – це «дуже хороший знак».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...