Нелюдські умови: ГПУ показала, як живуть засуджені у Бориспільській колонії (фото)

Спальні місця для засуджених були облаштовані в побутових приміщеннях майже кожного цеху виробничої зони, непридатної для проживання людей.

В колонії засуджені спали там, де працювали. Фото: прес-служба ГПУ.

Генпрокуратура в ході перевірки виявила факти проживання засуджених в Бориспільській виправній колонії № 119 "в нелюдських умовах". Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

Прокуратура встановила порушення кримінально-виконавчого законодавства, охорони праці, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення. "Виявлено неприпустимі факти проживання засуджених за межами гуртожитків в нелюдських умовах", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними ГПУ, в приміщенні каналізаційно-насосної станції, яка здійснює перекачування стоків, виявлені 5 засуджених, які постійно там проживали. "Ув'язнені обладнали спальні місця, зберігали велику кількість продуктів харчування, в антисанітарних умовах готували їжу, там і харчувалися, а милися в приміщенні туалету", - розповіли в ГПУ.

Також спальні місця для засуджених були облаштовані в побутових приміщеннях майже кожного цеху виробничої зони, непридатної для проживання людей, зазначили в прокуратурі. Крім того ГПУ з'ясувала, що більш ніж з сотнею ув'язнених, що виконують різні роботи в виробничих цехах, не були підписані трудові договори, чим грубо порушено їх права. Також засуджені незаконно залучалися до праці з порушенням правил безпеки, зазначили в ГПУ.

За результатами перевірки, керівництво колонії не створило засудженим умов для отримання освіти і робітничої професії - приміщення вечірньої школи і навчального центру захаращені і непридатні для проведення занять, вони навіть не опалюються.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...