Нема? - Намалюємо! Росія з помпою заснувала офшор на своєму балтійському острові, котрого не існує

Як виявилося, острів Жовтневий існує як історичний район в Калінінградській області, але не як географічна одиниця.

Ілюстрація:EADaily

Заступник міністра фінансів РФ Ілля Трунін повідомив, що острів Жовтневий, на якому в липні був створений російський офшор, не існує. Про це повідомляють Патріоти України.

"У Калінінградській області немає острова Жовтневий, як з'ясувалося. Географічного об'єкта такого немає, не існує", - заявив Трунін.

Як пояснив колишній віце-прем'єр Калінінградської області Олександр Шендерюк-Жидков, острів Жовтневий існує як історичний район, але не як географічна одиниця. За документами, це частина Московського району Калінінграда.

Щоб усунути різночитання, міська рада Калінінграда планує офіційно присвоїти історичному району назву "острів Жовтневий". Це питання внесене до порядку денного засідання ради 12 вересня.

Закон про території з особливим правовим режимом - аналогу офшорів - був прийнятий в Росії у липні. У ньому прописано, що такі території створюються на острові Жовтневий в Калінінградській області і острові Російський у Приморському краї.

Російські офшори можуть вважатися однією з форм підтримки бізнесменів, які потрапили в санкційні списки. Першими на острів Жовтневий вирішили переїхати компанії UC Rusal і En + Holding, пов'язані з Олегом Дерипаскою, який в квітні потрапив в американський список санкцій.

Джерело: Ведомости

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...