Необхідно визнати проблему: Військовий психолог розповів про реальну кількість самогубців серед воїнів і ветеранів АТО

Самогубства бувають, коли порушена або відсутня комунікація у людей і немає підтримки. Якщо з цим буде все в порядку, то не буде і ніяких суїцидів.
Найбільший процент суїцидів - серед ветеранів АТО. Ілюстрація: соцмережі.

Військовий психолог Андрій Козінчук, який працює з ветеранами і бійцями АТО з перших днів війни на Донбасі, заявив, що кількість випадків самогубств учасників АТО після повернення із зони бойових дій дійсно велика. Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Це багато. Але немає жодного військового конфлікту, де був би абсолютний нуль. Ця цифра дуже велика, але я не знаю, звідки вона вилізла, це дійсно так чи це щось надумане", - зазначив він, коментуючи слова глави МВС Арсена Авакова про 500 випадків самогубств.

На думку психолога, ця цифра може не відповідати дійсності і враховувати військовослужбовців, а не ветеранів. При цьому серед останніх самогубства відбуваються частіше. "Вони трапляються з різних причин. Ніколи не буває так, що причина одна: лає командир - піду застрелюсь. Або дівчина кинула... Причин завжди купа навалюється, потім остання причина - і людина йде стрілятися", - сказав він.

Козінчук додав, що самогубства бувають, коли порушена або відсутня комунікація у людей і немає підтримки. Якщо з цим буде все в порядку, то не буде і ніяких самогубств. "Необхідно визнати проблему: у нас є психотравмуюча подія. Друга проблема - ми не хочемо на них (ветеранів АТО - ред.) дивитися. Третя проблема - ми не хочемо питати у фахівців, що робити", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...