Несподівано: Німецькі аналітики розповіли, яка країна стане наступною жертвою Кремля

Лівія - це ідеальна територія для здійснення операцій в Середземномор'ї.

Лівію також збираються "захистити"? Фото: btimes.ru.

Після успіхів в Сирії президент Росії Володимир Путіна вирішив переключитися на Лівію. Про це пише видання Neue Zürcher Zeitung, передають Патріоти України.

Аналітики зазначили зростаючі геополітичні амбіції Росії. Щоб розширити свій вплив в Середземномор'ї, Путін може вибрати саме Лівію. Видання зазначає, що главі РФ варто приготуватися до того, що боротьба за владу в регіоні виявиться такою ж кровопролитної, як і в Сирії.

У ЗМІ повідомили про те, що командувач Лівійською національної армією маршал Халіфа Хафтар підписав на борту "Адмірала Кузнєцова" договір, згідно з яким Росія зможе побудувати дві військові бази в лівійських містах Тобруке і Бенгазі.

Аналітики видання зазначають, що Лівія - це ідеальна територія для здійснення операцій в Середземномор'ї. Так для Путіна втручання в справи Лівії сильно зміцнить престиж, не кажучи про доходи з продажу нафти. У той же час ісламісти на Заході нададуть гідний опір.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...