Несподівано: Посол США у РФ заявив, що в його країни багато спільного з Росією

На думку дипломата, у відносинах між країнами варто взяти приклад зі взаємин у сфері науки, культури і технологій.

Джон Гантсман. Фото: ЕРА.

У Росії і США більше спільного, ніж того, що розділяє ці країни. Про це посол США у РФ Джон Гантсман заявив в інтерв'ю телеканала "Санкт-Петербург", передають Патріоти України.

"Колись ми разом вирушили в космос. Америка і Росія. Сьогодні наші країни на космічній станції десь років 30. Ми вирушили в космос, там ми найкращі друзі. Тільки покинувши земну атмосферу, ми стали ними. Або, наприклад, у концертному залі. Як моя дочка, яка грала Рахманінова в Москві з російським піаністом. Це було чудово. На концерті, у лабораторії або космосі – у нас чудові стосунки. А в політиці й іноді в дипломатії ми не співпрацюємо", – сказав він.

На думку дипломата, у відносинах між країнами варто взяти приклад зі взаємин у сфері науки, культури і технологій. "Тому що все можливо. Чому? Тому що в нас дуже багато спільного. Про що ми інколи забуваємо. Більше, ніж того, що нас розділяє", – заявив Гантсман.

На запитання, які спільні риси є в американського і російського народу, посол назвав бажання "жити в країні з хорошою освітою та охороною здоров'я, безпечним і чистим навколишнім середовищем". "У цьому ми схожі. У плані міжнародної політики нас об'єднує боротьба з тероризмом. У нас є певні спільні зобов'язання. Зараз у нас спільні зусилля в Сирії. США і Росія працюють із питання протидії тероризму. Санкт-Петербург прекрасно знає, що таке тероризм. Я маю на увазі теракт у метро. Такі події об'єднують людей і країни", – зазначив Гантсман.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...