Несподіваний ефект: Що станеться, якщо їсти морозиво щодня

Науковці стверджують, що такі ласощі стимулюють до активної діяльності головний мозок, поліпшуючи інтелект.

Морозиво може бути корисним. Фото: соцмережі.

Морозиво – один з найбільш улюблених десертів дітей та дорослих. А зі слів науковців, ним варто ласувати щодня. Під час дослідження добровольці регулярно їли морозиво на сніданок, а після цього виконували тестові завдання, передають Патріоти України із посиланням на Мed2.

Вчені з клінічного центру у Японії та колеги з Університету Керін зафіксували цікаву закономірність – регулярне вживання морозива вранці сприяло розвитку розумових здібностей в учасників експерименту.

Науковці стверджують, що такі ласощі стимулюють до активної діяльності головний мозок, поліпшуючи інтелект. Зі слів медиків, наразі важко зрозуміти, чому морозиво має такий вплив на центральний відділ нервової системи, але активність головного мозку справді зростає після того, як люди з'їдають морозиво.

Важливо пам'ятати, що користь морозиво принесе, якщо приготоване тільки з натуральних інгредієнтів. І не переборщіть з порцією, щоб позитивний вплив на мозок не перетворився на зайві кілограми на животі та стегнах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...