"Нет тела - нет дела": В контракти найманців російських ПВК входить пункт - у разі загибелі тіло таємно кремують на місці

Якщо контракти на спалювання тіл убитих російських найманців діють у Сирії, то можна припустити, що і під час війни в Україні правила діють ті ж самі.

На росіян чекає не рідна земля, а крематорій. Фото: ЖЖ.

Найманці з приватних військових компаній (ПВК), яких Росія залучає до допоміжних операцій в Сирії, перед відправкою до Сирії підписують контракт, згідно з яким найманець у разі загибелі заздалегідь погоджується на кремацію тіла безпосередньо на місці. Про це на своїй сторінці в Facebook пише головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Які дивні подробиці військових операцій РФ із часом стають надбанням гласності! Виявляється, інформація про мобільні крематорії для утилізації знищених російських найманців - це зовсім не пропаганда і не слух. Треба ж. Я думав, що все-таки це якийсь перебільшення, адже 21-е століття, як-не-як ... Але офіцер ФСБ Ігор Стрєлков-Гіркин, що розв'язав війну на Донбасі, який був "міністром оборони ДНР", зрозуміло, про порядки в російській армії й спецслужбах обізнаний цілком.

Адже сам Гіркин також командував зібраним із найманців загоном ФСБ "Крим", і знає про всі нюанси контрактів російських ПВК - приватних військових компаній. Гіркин написав про Сирію, але якщо контракти на спалювання тіл убитих найманців діють у Сирії, то можна припустити, що і під час війни в Україні правила діють ті ж самі", - зазначив журналіст.

"Велику частину допоміжних операцій в Сирії здійснюють не кадрові військові, а найманці з ПВК. За наявними даними, тепер тим, хто вступає в ПВК, перед відправкою до Сирії вписують у контракт пункт, згідно з яким найманець у разі загибелі заздалегідь погоджується на кремацію тіла безпосередньо на місці."Немає тіла - немає справи" - цей древній принцип російського слідства креативно застосовується на військовому поприщі. З урахуванням всіх інших пунктів (про збереження в таємниці всього, що пов'язане з участю у військових діях тощо) можна взагалі утилізувати скільки завгодно людей і зробити це більш-менш непомітно. Що сказати? Такого цинізму, мабуть, в нашій країні ще не було ніколи" - написав російський терорист Гіркин в одній з соцмереж.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...