Невдалий хід: Жінок в ЗСУ залишили без нижньої білизни

Розробка спідньої білизни для жінок, які служать у ЗСУ, відкладається на наступний рік через негативні відгуки та відсутність ресурсів.

Перші версії білизни для жінок визнали невдалими. Ілюстрація: соцмережі.

Замість того, щоб покращувати умови служби для жінок у ЗСУ та хоча б продемонструвати, що “ми піклуємося про своїх військовослужбовців, і чоловіків, і жінок”, Управління речового забезпечення каже: “Ой, щось так багато критики, та ну його. І грошей у нас немає на цих жінок з їхніми грудьми. Відкладемо на наступний рік”. Про це 112.ua повідомив начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Дмитро Марченко, передають Патріоти України.

“Йшло багато негативу та критики, і ми вирішили заморозити цей проект до наступного року. Є набагато важливіші питання, ніж жіноча білизна. Оскільки у нас нема ні грошей, ні ресурсів. Це позиція Управління”, – пояснив він.

28 вересня МО показали проект спідньої жіночої білизни у ЗСУ. Це топ і труси-шортики у синьому та жовтому кольорах. Цей концепт розроблювало Управління розробки речового майна спільно з українськими підприємствами легкої промисловості. Також залучили дизайнерку.

“На сьогоднішній день в лавах ЗСУ проходять військову службу майже 24 тисячі військовослужбовців-жінок, з яких 2916 офіцерів (з них 42 полковники). Розробка відповідного речового забезпечення для такої кількості жінок знаходиться не на останньому місці серед задач нашого Головного управління”, – йшлося у дописі під світлинами білизни.

Зрозуміло, що це були лише ескізи, так Управління і пояснювало, що все це “дослідний зразок, на якому відпрацьовується ергономіка, посадка виробу по фігурі, зручність проведення операцій в різних положеннях під час виконання задач в польових умовах та при повсякденній діяльності в пунктах постійної дислокації”.

Соцмережі кинулися на ці ескізи, давай їх обливати брудом, мовляв, “у МО забули, який вигляд мають жіночі груди, а шов на трусах буде тиснути в інтимних місцях”.

10 листопада була проведена ще одна зустріч, де продемонстрували удосконалені зразки білизни і запевнили, що точно вирішили, “в якому напрямку рухатись”. Цю білизну одягли жінки, дизайнерка пояснила, що в топ вставлятимуть чашечки для підтримки грудей. “Це точно не кінцевий варіант, і попереду буде ще багато зустрічей і узгоджень!”, – знову написало Управління у себе на Facebook.

Соцмережі знову незадоволені, бо “в раші юдашкіна баба Валя хворму таку по тендеру пошила”. Експерти з жіночих воєнних бюстів і трусів кричали, що логічніше було б виготовити виріб більш щільним і обтислим, як спортивний ліфчик, а цей зразок все ж таки заважатиме швидко бігати і стрибати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...