Незабаром санкції з РФ можуть бути частково зняті, - Stratfor

На жаль, два непохитних критика Росії в ЄС — Великобританія і Польща — будуть мати менше впливу в регіоні протягом наступного року.

Санкції проти РФ. Ілюстрація: glavnoe.ua.

У країнах Євросоюзу зараз активно обговорюють процес пом'якшення або зняття санкцій проти РФ, які були введені після анексії Криму та розв'язування війни на Донбасі. Фахівці приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що незабаром санкції з РФ можуть бути частково зняті. Новину передають Патріоти України.

У черговому матеріалі Stratfor йдеться, що такі країни як Австрія, Греція, Італія та Угорщина давно виступають проти санкцій проти РФ: "Уряди цих країн наполягають на тому, що для врегулювання українського питання ЄС повинен налагодити відносини з Москвою, а не покарати її".

У звіті йдеться про те, що Німеччина при наступному розгляді цього питання спробує зберегти санкції, однак без допомоги США впливу Берліна може не вистачити. Це, за прогнозами Stratfor, може викликати подальший розкол в позиції ЄС щодо зазначеного питання.

"Крім того, два непохитних критика Росії в ЄС — Великобританія і Польща — будуть мати менше впливу в регіоні протягом наступного року через голосування Великобританії за Brexit і суперечливу внутрішню політику Варшави", - йдеться в матеріалі.

При цьому вказується на можливість пом'якшення санкцій проти РФ з подачі Франції, де за пост президента будуть боротися проросійські політики. Аналітики підкреслили, що в разі перемоги консерваторів на виборах у цій країні, не варто очікувати різких змін у зовнішньополітичному курсі Франції. Експерти вважають, що Франція не визнає Крим російською територією і не буде знімати санкції, поки не отримає щось взамін.

"Франція, ймовірно, буде виступати за поступове зняття санкцій в обмін на скромний прогрес у Східній Україні, а не вимагати повного і негайного припинення системи каральних заходів", - пишуть аналітики. "Цей підхід може отримати підтримку з боку багатьох урядів, які не згодні з санкціями, але розуміють, що вони навряд чи будуть скасовані найближчим часом. Польща і країни Балтії, навпаки, буде чинити опір змінам режиму санкцій, хоча врешті-решт вони можуть опинитися в меншості", - вважають у Stratfor, відзначаючи, що питання не буде переглядатися протягом першої половини 2017 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...