"Незадовго до аварії літак президента Польщі ремонтували у РФ": Нові подробиці розслідування трагедії під Смоленськом

Кричущим прикладом відсутності у Агентства внутрішньої безпеки Польщі інтересу до розслідування є той факт, що знімки з місця аварії, отримані від американських спецслужб через два дні після трагедії, були передані в прокуратуру тільки через 10 місяців.

На місці катастрофи під Смоленськом. Фото: gazeta.ru.

Польські спецслужби не зробили належних зусиль, щоб з'ясувати причини авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинув президент країни Лех Качиньський. Про це в ході виступу в Сеймі заявив міністр, який координує роботу спецслужб у нинішньому уряді, Маріуш Камінський, повідомляють Патріоти України з посиланням на tvn24.pl.

Камінський вважає, що кричущим прикладом відсутності у Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) інтересу до розслідування є той факт, що знімки з місця аварії, отримані від американських спецслужб через два дні після трагедії, були передані в прокуратуру тільки через 10 місяців. Крім того, "ABW не надав прокурору інформацію і документи, що стосуються ремонту президентського літака Ту-154, який він проходив за кілька місяців до аварії на одному з російських заводів", повідомив міністр.

Він також розповів, що ABW залишило без уваги інформацію від якогось громадянина Росії, який в травні 2010 року нібито звернувся в посольство Польщі в Москві. "Ця людина була готова передати польським спецслужбам інформацію про можливість здійснення нападу під Смоленськом", - стверджує Камінський. Агентство, за його словами, ігнорувало цю інформацію і перенаправило чоловіка Федеральній службі безпеки Росії.

11 травня чинний уряд Польщі подає звіт про роботу попереднього кабінету міністрів, який керував країною з 2007 по 2015 рік. Нагадаємо, літак Ту-154М упав під Смоленськом 10 квітня 2010 року. В результаті загинули 96 осіб, що знаходилися на борту, в тому числі президент Польщі Лех Качиньський з дружиною. Міждержавний авіаційний комітет (МАК) назвав причиною авіакатастрофи помилку пілотів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...