Незважаючи на погрози Кремля: Ракетні навчання України поблизу Криму відбудуться, як заплановано

Ми не порушуємо жодної міжнародної норми, в тому числі при проведенні даних стрільб.

Андрій Лисенко. Фото: 112 Україна.

Збройні сили України будуть проводити навчання на території України відповідно до свого плану, незважаючи на будь-які загрози, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Новину передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Що стосується якихось загроз і тому подібного, то це не може перешкодити тим планам, які ЗСУ і конструктори військового озброєння проводитимуть на території суверенної України», - сказав Лисенко на брифінгу в середу, коментуючи інформацію ЗМІ про погрози Міноборони РФ завдати ракетного удару в разі проведення Україною навчань біля Криму.

Лисенко також додав, що Росія може завдати ракетного удару в разі проведення Україною ракетних стрільб на своїй території над Чорним морем 1-2 грудня. «Виходячи з їхніх дій за ці роки, від них (Росії) можна очікувати багато чого поганого і негативного», - сказав на брифінгу в середу в Києві заступник міністра оборони Олександр Дублян.

Він зазначив, що поінформований про ноту українському військовому аташе в зв'язку з запланованими стрільбами. «Я думаю, що сьогодні до кінця дня ми будемо мати вже офіційну інформацію», - сказав заступник міністра. Разом з тим Дублян підкреслив, що ракетні стрільби були заплановані у відповідності з усіма міжнародними нормами.

«Дати проведення стрільб - 1 і 2 грудня. Повторюю: ми не порушуємо жодної міжнародної норми, в тому числі при проведенні даних стрільб», - заявив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...