Незважаючи на тривале похолодання, українців у жовтні ще чекає "золота осінь", - синоптики

В цьому році метеорологічна осінь в Києві почалася на два тижні пізніше, ніж в середньому починалася в XXI столітті.

У Київ прийде "бабине літо" разом із золотою осінню. Ілюстрація: соцмережі.

У вівторок, 26 вересня, до Києва прийшла метеорологічна осінь. Цей факт констатувала Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського, передають Патріоти України.

«Середньодобова температура 26 вересня знизилася до + 14,2 ° С, що свідчить про прихід метеорологічної осені в столицю. З огляду на прогноз Українського гідрометцентру, осіння погода триватиме протягом поточного тижня і далі», - йдеться в повідомленні.

Кліматологи зазначили, що в цьому році метеорологічна осінь в Києві почалася на два тижні пізніше, ніж в середньому починалася в XXI столітті. «Нинішнє літо в Київ прийшло 19 травня, його тривалість склала 129 дней, що на 8 днів довше, ніж в середньому», - заявляють в обсерваторії.

За даними метеорологів, за 136 років спостережень найранніша метеорологічна осінь починалася 25 серпня в 1993 році, а найпізніша - 7 жовтня 1999 року. «Незважаючи на тривале похолодання, киян в жовтні ще чекає «бабине літо», - обіцяють фахівці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...