Няшу заносить: Поклонська написала заяву в ГПУ на лідерів Майдану, - ЗМІ

Колишній "прокурор" Криму звинувачує українських чиновників "в державній зраді", "розв'язуванні війни на Донбасі" та інших "злочинах".

Наталія Поклонська. Фото:news.rambler.ru.

Колишній прокурор окупованого Криму, а нині депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська написала лист в Генеральну прокуратуру України з вимогою почати розслідування відносно цілого ряду українських політиків. Про це повідомляє російське видання РИА Новости з посиланням на текст листа, який нібито є у редакції, передають Патріоти України.

"Прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати розслідування, надавши мені як заявнику виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення Пашинським С.В, Парубієм А.В., Яценюком А.Б., Кличком В.В., Наливайченком В. А., Ярошем Д.А., Білецьким А.Е., Шухевичем Ю.Р., Карпюком М.А., Порошенком П.О., Турчиновим О.В., Тягнибоком О.Я., Аваковим А.Б. , Махніцьким О.І., Заманом В.М., Мосійчуком І.В., Тенюхом І.Й. та іншими членами злочинної організації кримінальних злочинів", - сказано в заяві.

У виданні повідомляють, що в заяві на ім'я голови ГПУ Юрія Луценка, Поклонська наводить факти причетності вищеназваних осіб до кримінальних злочинів. Так, екс-прокурор звинувачує політиків у "створенні злочинної організації, яка здійснила тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення проти національної безпеки України і її громадян з метою насильницького повалення конституційного ладу держави Україна і захоплення влади".

Також Поклонська звинувачує українських чиновників "в державній зраді", "розв'язуванні війни на Донбасі" та інших "злочинах".

"У зв'язку з тим, що дана заява на ім'я генерального прокурора України є публічною, хочу звернути увагу спеціально уповноважених осіб щодо захисту прав людини країн СНД, Євросоюзу на факти масового знищення людей за мовною ознакою і політичними поглядами на Україні", - йдеться в заяві

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...