Нові біоннi лінзи: завдяки короткостроковій операції, людина отримає суперзір до кінця життя

Технології вдосконалять людину.

Офтальмолог з Британської Колумбії, доктор Гарт Уебб, на даний момент займається розробкою біонних лінз. Вони після імплантації можуть дати будь-якій людині зір 3x 20/20, незалежно від віку, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

За даними CBC, біонні лінзи, названі «окуметричними біонними лінзами» можуть покласти край необхідності користуватися окулярами, контактними лінзами, окулярами для водіїв або прогресивними лінзами, за рахунок оптимізації зору, незалежно від віку чи здоров'я людини.

«Це забезпечує таке поліпшення зору, якого світ ніколи не бачив раніше, - говорить він. - Якщо зазвичай ви можете побачити час на годиннику з відстані 3 метрів, то з біонними лінзами це можна зробити за 10 метрів ».

Лінзи виготовляються під замовлення, для кожної людини індивідуально. Операція може бути проведена всього за 8 хвилин, а результати видно відразу ж, стверджує Уебб. Лінзи конструюються подібно мексиканському тако і розташовуються в заповненому фізіологічним розчином шприці. Потім розчин вводиться в око, де лінзи розкриваються протягом декількох секунд.

Уебб викликав фурор в офтальмологічному світі, представивши нові лінзи на засіданні Американського товариства з дослідження катаракти та рефракційної хірургії. Біонні лінзи можуть з'явитися на ринку США і Канади через 2 роки у разі успішних результатів клінічних випробувань, сказав Уебб.

Вчений сподівається, що нова технологія може кардинальним чином змінити методи лікування в офтальмології і в майбутньому зменшить потребу в проведенні хірургічних операцій на очах за допомогою лазера.

Доктор Уебб був змушений носити окуляри з другого класу школи і все життя мріяв від них позбавитися. Здається, його мрія починає збуватися. Окрім своєї фірми, він заснував також благодійний фонд, який сприяє розвитку очної хірургії в країнах, що розвиваються.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...