Сучасні технології: В Британії зробили туалет, що вироблятиме чисту воду та енергію

Робити брудні справи з чистою совістю.

Нанотуалет. Фото: uapress.info

Вчені Великобританії розробили новий дешевий, безводний туалет, який, крім того, ще виробляє енергію. Відомо, що близько 2,3 млрд людей у всьому світі живуть без доступу до безпечних і облагороджених туалетів. Тому британські вчені представили екологічно чистий і зручний в обслуговуванні «Nano Membrane» туалет, нагадують Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Так, реалізацію новітнього туалету забезпечив Фонд Білла і Мелінди Гейтс. Відомо, що проект знаходився в розробці три роки. Зазначається, що спочатку його випробують в Африці в кінці цього року.
Якщо початкові випробування будуть успішними, цю технологію запровадять також у військових транспортних засобах, а також яхтах класу люкс.

Новітній туалет має нанотехнологічну мембрану, яка відокремлює водяний пар з частини відходів після їх початкового осадження. Процес схожий до роботи побутових мийок чи зрошення полів, коли видаляються патогени, в той час як рідина знаходиться у стані випаровування. Також за допомогою кульок з нано-покриттям утворюються краплі чистої води.

Розробники зазначили, що залишки будуть надходити в спеціальну камеру, в якій їх спалять та перетворять на попіл і тепло. Однак, як зазначається, цей момент нині допрацьовується, адже в планах дослідників зробити так, щоб новий туалет виробляв таку кількість енергії, якої б вистачило для зарядки телефона чи будь-якого іншого гаджета.

Попіл з відходів буде використовуватись як добриво. Британські розробники також розповіли, що спеціальний механізм новітнього туалету не дозволить поширюватись неприємному запаху. «Nano Membrane Toilet» був розроблений в університеті Cranfield, де було оголошено, що інноваційний туалет має потенціал, щоб змінити життя мільйонів людей.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...