Новий скандал за участю Авакова: журналісти оприлюднили секретне відео

Таємна зйомка в кабінеті Сергія Чеботаря за участю сина Авакова може бути доказом у кримінальній справі.

Олександр Аваков. Фото: smigid.ru.

У ЗМІ проаналізували відео, на якому нібито син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова веде розмову з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря, про державну закупівлю рюкзаків для потреб МВС. Аналіз відео зробили журналісти програми "Схеми" на "Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Відео, опубліковане в мережі, нібито було знято прихованою камерою в кабінеті заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Він до звільнення з посади в травні 2015 року відповідав у відомстві за державні закупівлі. З розмови зрозуміло, що людина, схожа на сина Авакова, хоче поставити велику партію рюкзаків в МВС, але тільки після нового року, і навіть просить передоплату.

«Це є досить поширений метод злочинних дій під час державних закупівель, коли певні посадові особи заздалегідь зустрічаються і узгоджують, яким чином буде відбуватися потенційний тендер і будуть розподілятися кошти», – уточнює юрист Олена Щербан.

За словами фахівця, сама така розмова вже містить ознаки замаху на злочин. «Домовленості між собою – я кажу і про чиновника, і про особу, з якою він розмовляє, – дії таких осіб підпадають під ознаки 191 статті. Тобто йдеться про організоване злочинне угрупування, співучасники якого спільними діями складають, грубо кажучи, план про те, як вони будуть розкрадати державні кошти. Тому однозначно, сама по собі така розмова є замахом на злочин, а, відповідно, далі проведений тендер разом із реалізацією цих намірів на практиці є вчиненням, фактично, того злочину, того наміру», – зазначає Олена Щербан.

«Звичайно, є схожість і саме ця схожість людей, які ведуть мову про певні корупційні зловживання, є підставою того, щоб це відео було долучене до матеріалів кримінального провадження і йому надана була належна юридична оцінка», – відзначає Олена Щербан.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...