Ну як без цього: У НАБУ облаштують кімнати для допитів

Правоохоронні органи у багатьох державах давно відійшли від паперового протоколювання допитів. Для цього існують спеціально облаштовані кімнати.

Артем Ситник. Фото: oligarh.net.

НАБУ збирається відійти від практики паперового протоколування допитів. Для цього облаштують спеціальні кімнати, які будуть обладнані відеозаписуючими пристроями. Про це повідомив директор бюро Артем Ситник в ефірі однієї з радіостанцій, зазначається на офіційному сайті бюро. Новину передають Патріоти України.

"Кримінальні провадження, які зараз розслідують детективи, від самого початку мають політичні складові. Ведучи відеопротоколи допитів замість паперових, ми запобігаємо звинуваченням у перекручуванні фактів: я казав — вони не записали, я не казав, а вони записали", - зазначив Ситник.

За його словами, відеофіксація допитів дасть можливість під час судового засідання побачити, як із заявником, свідком або підозрюваним поводився детектив, чи не здійснював він на нього тиск. Облаштувати такі кімнати допоможуть європейські партнери. Щодо цього нині тривають перемовини.

Правоохоронні органи у багатьох державах давно відійшли від паперового протоколювання допитів. Для цього існують спеціально облаштовані кімнати, в яких натисканням кнопки розпочинається відеозапис бесід.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...