"Ни пяди, никому": Росія спростовує історію з передачею озера в Казахстані

У Мінприроди РФ заявили, що Сладке повернеться у свої береги разом з осінніми дощами, і частина озера знову буде знаходитися на російській території.
Озеро Солодке. Фото: НТВ.

Росія заперечує повідомлення ЗМІ про передачу популярного серед туристів сибірського озера Казахстану. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на BВС.

10 серпня адміністрація Купінського району Новосибірської області повідомила, що озеро Сладке, яке Росія ділила з Казахстаном, після проведення демаркації виявилося повністю на території сусідньої держави - в Павлодарській області. Керівник адміністрації району Володимир Шубніков поспішив заявити, що озеро було "абсолютно непотрібним".

Пізніше ці повідомлення зникли з сайту. Але інформацію про те, що після демаркації озеро повністю опинилося в Казахстані, агентству "РИА Новости" підтвердив представник регіонального прикордонного управління ФСБ. За його словами, озеро за останні роки "настільки пересохло, що кордон зараз проходить якраз по його берегу".

Згодом в місцевій раді Новосибірська інформацію спростували, а перший заступник голови ради Андрій Парфьонов сказав, що це "не більше ніж розмови - як хтось взагалі міг уявити, що ми просто віддамо шматок суверенної території?".

Як повідомили в ФСБ, місцеві жителі звикли, що держкордон проходить десь на середині озера, і продовжували ходити на полювання уздовж його берегів. У Мінприроди РФ зазначили, що Сладке повернеться у свої береги разом з осінніми дощами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...