"Облаштовуйтеся високо-високо в горах": кремлівський ставленик Мєняйло у Севастополі придумав, як позбутися на півострові кримських татар

Так званий "губернатор" Севастополя також висловився проти проведення траурних заходів з нагоди річниці депортації кримських татар.

Сергій Мєняйло. Фото:www.kommersant.ru

Російський губернатор окупованого Севастополя Сергій Мєняйло заявив, що у місті немає "кримськотатарської проблеми", а тим представникам корінного народу Криму, які хочуть мати на півострові свою територію, він запропонував освоювати землі "високо в горах". Таку заяву Мєняйло зробив у інтерв'ю одному з російських видань, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

"До мене вони приходили в 2014 році і сказали: "Ми хочемо свою територію". Вибачте, друзі. Хочете свою територію? Будь ласка. Високо-високо в горах є неосвоєні території, будь ласка, беріть. Ми що, сьогодні боремося за території чи ми - громадяни однієї держави і живемо в ній? Це наша батьківщина", - сказав "губернатор" Севастополя.

Мєняйло також висловився проти проведення траурних заходів з нагоди річниці депортації кримських татар. Він заявив, що татари повинні менше приділяти цьому уваги, додавши, що інколи з ними треба "жорсткіше" розмовляти.

Він нагадав, що у 2014 році заборонив кримським татарам проводити свій траур. "Нам що - мало горя від інших національностей? І що - кожен раз будемо це влаштовувати?", - сказав він тоді.

"Вони скаржаться, що забувають свою мову. Вибачте, друзі, в своїй сім'ї розмовляйте своєю мовою. Я, наприклад, розмовляю осетинською мовою так само, як і російською. Якби хотів, щоб мої діти розмовляли, то я б в сім'ї розмовляв осетинською мовою, погодьтеся", - порадив кримськотатарському народу Мєняйло.

Також російський губернатор Севастополя переконаний, що Україна використала кримських татар для українізації Криму, заселивши їх на півострів на противагу російськомовному населенню.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...