Обвал гуртожитку у Чернігові: Потерпілих виселяють з готелів (відео)

Чиновники пояснюють, що платити за проживання вже колишніх мешканців гуртожитку у готелях задорого для бюджету.

На місці обвалу гуртожитку у Чернігові. Фото: скріншот з відео.

У Чернігові рятувальники допомагають жителям зруйнованого гуртожитку забрати речі та документи з квартир, які зруйнувалися внаслідок обвалу. Частина меблів у цих мешканців загинула під уламками, частина зависла над прірвою та може будь-якої миті впасти. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Порятунок бодай частини речей перетворився на цілу спецоперацію. Самих людей до майна не допустили – рятувальники просто виконували їх указівки, витягаючи із шухляд документи та все, що можна було врятувати: одяг, дитячі підручники, техніку тощо. Все це потрібне, аби обжитися на новому місці. Робити це доведеться без меблів – їх рухати украй небезпечно. "Нам сьогодні треба якось із готелів виїхати. А куди їхати - ми взагалі не знаємо", - зізнаються люди.

Чиновники пояснюють, що платити за проживання потерпілих у готелях задорого для бюджету. Оскільки гуртожиток уже визнали непридатним для проживання, людям шукають інше житло. Десять кімнат у студентському гуртожитку дає ліцей побуту. Жителі кажуть, що умови їх влаштовують – наразі будь-що ліпше за ночівлю на вулиці разом із дітьми. Та додають, що їхній будинок міг би встояти, якби відповідальні посадовці вчасно зробили ремонт.

"Скаржилися, просили хоча б якийсь косметичний ремонт зробити. Ніхто на це не звертав уваги, а тепер хочуть на нас все скинути, що ми робили перепланування, самі винні", - обурені люди. У прокуратурі інформацію про скарги мешканців підтверджують. Ті дзвонили комунальникам і напередодні трагедії. Слідчі чекають висновків будівельно-технічної експертизи, яка має відповісти на запитання, чи є прямий зв'язок між бездіяльністю чиновників та обвалом стін. У комунальному підприємстві "Новозаводське", яке обслуговувало цей дім, ситуацію не коментують. Посилаються на те, що всі документи в них вилучили слідчі. Керівника підприємства звільнили з роботи одразу по трагедії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...