"Одесі випала роль ритуальної жертви для розв’язання війни”: Колишній антимайданівець звинуватив Кремль у організації подій 2 травня

Російський націоналіст, який приїхав в Одесу навесні 2014 року з міста Орел для участі в сепаратистському русі, також розповів, що деякі лідери одеського антимайдану виявилися провокаторами і здавали своїх соратників українським спецслужбам.

Антон Раєвський більше не збирається "брати Київ". Ілюстрація: соцмережі.

Російський громадянин Антон Раєвський, який був активним учасником одеського Антимайдану і членом сепаратистської організації “Одеська дружина”, підтвердив, що Росія фінансувала сепаратистський рух в Одесі. Раєвський повідомив, що у певний момент Росія “злила” протест і своїми діями спровокувала трагедію 2 травня, оскільки Кремлю були необхідні “ритуальні жертви” в Україні, передають Патріоти України із посиланням на Четвертую Власть.

“Кремль злив Одесу, хоча до цього протягом довгого часу займався діяльністю проросійських груп. Вся діяльність одеського антимайдану була профанацією боротьби. Одесі випала роль ритуальної жертви для розв’язання цієї війни”, – написав Раєвський.

Він також повідомив, що на початку весни Москва спонсорувала діяльність одеських сепаратистів, проте в кінці квітня деякі лідери одеського антимайдану виїхали з Одеси, і після цього фінансування припинилося. “В кінці квітня Одесу залишили керівник “Одеської Дружини” Дмитро Одінов, він же Майданник (справжнє прізвище, – прим.) і його заступник, який займався в основному винятково інформаційним висвітленням і пропагандою, Денис Яцюк. Саме тоді Москва перестала фінансувати діяльність “Одеської Дружини”, в яку входили ряд громадських організацій, наприклад, націоналістична проросійська неоязичницька організація “Слов’янська Єдність”, на чолі якої був згаданий мною Дмитро Майданник”, – повідомив Раєвський.

Російський націоналіст, який приїхав в Одесу навесні 2014 року з міста Орел для участі в сепаратистському русі, також розповів, що деякі лідери одеського антимайдану виявилися провокаторами і здавали своїх соратників українським спецслужбам.

“Коли Майданник прилетів в Одесу з Москви (!!!) 2 травня, то був затриманий СБУ. Саме Майданник здав СБУ Сергія Долженкова, після чого був відпущений на свободу і безперешкодно залишив територію України. Саме Майданник злив Дорогокупця і не тільки його”, – вказав Раєвський.

Крім того він підтвердив факт наявності в окупованому Криму спеціальних таборів, в яких проходила підготовка російських бойовиків для закидання на територію України. Після розгрому проросійських угруповань в Одесі, Антон Раєвський поїхав на Донеччину, де вступив в збройне формування російського диверсанта Ігоря Стрєлкова і брав участь в бойових діях проти ЗСУ. Його фотографії в 2014 році отримали широку популярність в мережі, завдяки специфічним татуюванням.

В даний час Раєвський розчарувався в “ЛДНР” і більше не приймає участі у бойових діях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...