Один з найславетніших замків України реставрують за гроші від краудфандінгу

У 2008 році Підгорецький замок потрапив до Переліку 100 пам'яток світу, що потребують негайної реставрації.

Замок у Підгірцях на Львівщині. Фото:dyvys.info

На українській платформі краудфандінгу зібрали понад 200 тисяч гривень для реставрації Підгорецького замку Про це повідомляє Ain.ua, передають Патріоти України.

Благодійний фонд “Софос” успішно завершив збір грошей на реставрацію Підгорецького замку. На українській платформі Na-Starte зібрали 238 367 гривень, що на 18 тисяч більше поставленої мети.

Співзасновниця фонду Олена Бебко зазначила, що це перша в Україні кампанія зі збору коштів на ремонт пам'ятника архітектурної спадщини шляхом колективного фінансування.

“Здається, що відновлення таких великих об'єктів, як наприклад замок, це щось неможливе, або те, що не стосується кожного. Але це не так. Збереження історичних пам'яток - це збереження нашої історії, їх відновлення - це гордість і повага до нації”, - пояснює директор “Софос” Юрій Воронецький.

Для початку краудфандінгу фонду довелося затвердити всю документацію на проведення робіт з Львівською адміністрацією, підписати договори про співпрацю з Львівською галереєю мистецтв ім. Б. Возницького та Львівською обласною адміністрацією. Також провести огляд, підготувати креслення балясин, парапетів та водостоків замку та отримати кошторис на виконання робіт.

Підгорецький замок - пам'ятка архітектури, що розташована селі Підгірці Львівської області. Замок збудували протягом 1635-1640 років у епоху пізнього Ренесансу і бароко. У 2008 році Підгорецький замок потрапив до Переліку 100 пам'яток світу, що потребують негайної реставрації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...