"Окончательно предали Россию!": У Москві істерика через надання Україні статусу аспіранта НАТО

Такий статус ми вже мали, і втратили його виключно через власну непослідовність у зовнішній політиці, адже обрали собі в президенти "послідовного" Януковича, який відмовився від євроатлантичної інтеграції і проголосив Україну позаблоковою державою.

Ілюстрація:Главком

Відновлення статусу країни-аспіранта НАТО, який Україна втратила при Януковичі в 2010 році, було давно очікуваним рішенням. Однак для багатьох експертів і оглядачів воно стало досить несподіваним, якщо не сказати "як грім серед ясного неба". Російські ж ЗМІ сприйняли його жорстко в багнети, розцінюючи мало не як вселенську зраду з боку колективного Заходу напередодні 18 березня, коли заплановано перезатвердження нового старого президента Росії Володимира Путіна. Про це в ефірі одного з телеканалів зазначив український дипломат Вадим Трюхан, інформують Патріоти України.

Відповідаючи на низку питань, що ж сталося, чому саме зараз відновлена справедливість і що означає це рішення для України, тієї ж Росії і для Європи в цілому, Вадим Трюхан зазначив, що, насправді, це ніяка це не сенсація, як деякі у нас думають. Такий статус ми вже мали, і втратили його виключно через власну непослідовність у зовнішній політиці, адже обрали собі в президенти «послідовного» Януковича, який відмовився від євроатлантичної інтеграції і проголосив Україну позаблоковою державою.

Дипломат зазначив, що сам статус аспіранта як такий не несе будь-яких кардинальних змін у відносинах з НАТО. Хіба що річні національні програми стануть дещо амбітними. Повернувши Україну до кола аспірантів, НАТО наочно підтвердило, що не збирається сприймати всерйоз будь-які загрози з боку Москви.

Не можна виключати і того, що рішення було прийнято саме зараз, як відповідь на мілітаристсько-фантастичне Послання господаря Кремля до Федеральних Зборів, проголошене з ейфорією в безпрецедентно пафосній обстановці під оплески російського бомонду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...