Окопи политі кров'ю окупанта: Як ЗСУ відтіснили диверсантів з позицій на Світлодарській дузі (відео)

Українські бійці не втрачають пильності та дають гідну відсіч ворогу.

Фото:скрін відео

Диверсанти противника серед білого дня намагались підійти до позицій українських військових на Світлодарській дузі, але їх вчасно помітили та відтіснили. І така ситуація на Донбасі щодня. А обстріли відбуваються з усіх калібрів, включаючи "Гради", передають Патріоти України.

Українська бригада чорних запорожців займає панівні висоти. Бойовики в них як на долоні, і ворог це чудово розуміє, тому гатить з усіх калібрів.

Декілька днів тому вперше за багато місяців сюди била реактивна артилерія. Всього там лягло 12-15 ракет, осколками посікло всі дерева навколо. По напрямку чітко видно, що стріляли з Дебальцевого або Вуглегірська.

Українські армійці від обстрілу не постраждали. Після обстрілу "Градами" на цій позиції інтенсивність боїв зменшилась. Через те, кажуть бійці, що ворог отримав гідну відповідь.

Киянин з позивним Дід – чи не найстарший у підрозділі, йому вже 58 років. Воює із 14-го року, а за його плечима – бої за Донецький аеропорт та Піски. Хоча, розповідає, в армію ледве взяли.

"Спочатку мені сказали: "Дідусь, йди до своєї бабусі". А потім коли Іловайськ стався, зрозуміли, що треба. Мобілізація почалася, і тоді я пішов," – сказав військовослужбовець бригади чорних запорожців ЗСУ Дід.

Йому багато разів пропонували йти вище звичайного солдата. Але він відмовляється, бо вважає, що кар'єру мають робити молоді.

"Я вважаю себе вже "віджитим" матеріалом, але ось ці хлопці – це наша еліта, наше майбутнє. Говорять, що депутати, – еліта, ні – ось еліта," – додав військовий Дід.

Раптом один з хлопців помітив, що декілька терористів почали рухатись в бік українських окопів. Почалася перестрілка. Більше бойовики не показувались, адже зрозуміли, що українські бійці пильності не втрачають.

Джерело: 24 канал

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...