Окупанти били по житлових кварталах: У мережі показали зруйновані будинки в Авдіївці, у ЗСУ - 16 поранених (фото)

За одну ніч Авдіївку обстріляли 24 рази. Вода йде самопливом з резервуара, через пошкодження електрики в місті немає.

Руйнування в Авдіївці. Фото:Facebook

Під Авдіївкою в п'ятницю, 24 лютого, спостерігалося загострення ситуації - бої тут тривали близько 14 годин. Про це повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі Нацбезпеки України, передають Патріоти України.

"Противник почав обстріли з самого ранку і не припиняв їх до пізнього вечора. При цьому окупанти випустили близько 150 мін і кілька десятків артилерійських і танкових снарядів. На передових рубежах противника знаходяться снайпери. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь. Вчора ворог виявляв агресію в основному зі східного напрямку (Ясинувата), проте також зафіксовані ворожі обстріли з південного (Спартак) і південно-східного (Мінеральне) напрямків", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, близько 23-ї години, в результаті потужних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ в місті зникло електропостачання і поступово знижується температура в системі опалення.

На луганському напрямку бойові дії велися тільки в Попаснянському районі, і тільки в другій половині дня.

"На інших ділянках фронту (Світлодарська дуга, горлівський периметр, Донецький аеропорт) також тривають бойові дії середньої інтенсивності з використанням важкого озброєння з боку противника. Традиційно окупанти активізуються ближче до вечора.

На маріупольському напрямі основні бойові дії тривають на схід від Маріуполя, на ділянці фронту Павлополь - Широкине.

За минулу добу 16 військовослужбовців отримали поранення і травми.

Обстріл Авдіївки тривав протягом 5 годин. З 16:00 і до 21:00 24 лютого, окупанти навмисно і запекло били по житлових кварталах прифронтового міста, особливо руйнуючи Стару Авдіївку. Жахливі кадри у себе на сторінці в соцмережі розмістила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко. Ці фото - яскравий доказ російської агресії проти мирного народу України і небажання окупантів дотримуватися Мінських домовленостей.

Кадри зранку 25 лютого зробив начальник прес-центру штабу АТО В'ячеслав Петровський. На фото страшні руйнування, деякі будинки перетворилися на руїни.

"Працювала заборонена мінських угодами важка артилерія, міномети 122-мм, 2 танка, САУ. За одну ніч житлові квартали обстріляли 24 рази. Вода в Авдіївці йде самопливом з резервуара, через пошкодження електрики в місті немає", - написала Ірина Геращенко в Facebook.

З 06:00 ранку 25 лютого рятувальники не припиняють роботи з ліквідації страшних руйнувань. За ніч деякі авдіївці через терористів позбулися всього нажитого.

"Бойовикам і Росії доведеться відповісти за всіх убитих українців, поранених, за пошкоджене майно, за незаконне утримування в заручниках українських громадян", - заявила перший віце-спікер ВР.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...