Окупанти шукали терористів: У Джанкої силовики Путіна нагрянули в кримськотатарський дитячий центр

Ніяких документів на проведення обшуку надано не було, як і не було складено опису вилученого майна.

Російські спецслужбовці. Фото: rusplt.ru.

Сьогодні, 27 січня, в Джанкої велика перевірка нагрянула в кримськотатарський дитячий центр Elif. За словами місцевих активістів, це була велика група перевіряючих у складі представників ФСБ, поліції, прокуратури, СЕС. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 15minut.org.

В результаті перевірки було вилучено документи, аж до сертифікатів на миючі засоби. Співробітники дитячого центру були "запрошені" на бесіду в правоохоронні органи, співробітники яких цікавилися, чим займається центр, чому і як вчить дітей. Керівник центру на бесіді в міській прокуратурі відмовилася говорити без адвоката, в результаті чого їй вручили повістку в прокуратуру на завтра в 14:00.

Чим викликана була перевірка, з'ясувати так і не вдалося. "Я працював у різних сферах і знаю, що про прокурорські перевірки повідомляють заздалегідь, днів за десять, а не звалюються, як сніг на голову, ще й у такій кількості", - поділився враженнями активіст, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, даний кримськотатарський дитячий центр почав роботу в жовтні 2015 року та зареєстрований відповідно до російського законодавства. У ньому виховуються близько 20 дітей віком від двох до шести років. "Перевіряючі представлялися співробітниками відділу освіти, СЕС. Але, як нам вдалося з'ясувати, ці служби жодних перевірок в даний центр не відправляли. Також ніяких документів на проведення обшуку надано не було, як і не було складено і дана для ознайомлення опис вилученого майна", - розповів місцевий активіст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...