Окупанти стягнули сили і до Авдіївської промзони, розпочалася "снайперська війна"

Бойовики реагують на будь-який рух - і всіма силами намагаються розбити укріплення армійців.

Промзона Авдіївки. Фото: galinfo.com.ua.

Бойовики стягнули сили і до авдіївської промзони. На Ясинуватську розв'язку з боку противника прибула група снайперів. Про нічний обстріл військових позицій у своєму сюжеті розповіла кореспондент Подробностей Ірина Баглай, передають Патріоти України.

Затишшя - і військові за роботу. Лагодять свої позиції після чергового обстрілу. Бойовики реагують на будь-який рух - і всіма силами намагаються розбити укріплення армійців. "Ось це перемир'я, понюхай, да це свіжак у нас дальше по позиціях ось така штучка в шиї була, півчелюсті знесло, вуха нема - вижив у нас доки нормальні всі виживають".

Уже майже доба, як міномети та ствольну артилерію змінили снайпери противника. І свіжі докази приносить боєць зі спостережного поста. "Снайперської вінтовки патрони дорогі, це щоб ви зрозуміли ця штучка зривається так дорогі патрони, зазвичай йдуть чорні метали. Тут незрозуміло, спецура сто пудов, це не Донецьк. Вона більш точніша, сама пуля вона от балансована".

Сергій з першого погляду відрізняє свої гільзи від ворожих. Припускає - ця від рушниці Бар. "Це мисливська рушниця, хай вони що хочуть кажуть, американці вороги, але вони їх зброєю користуються", - говорить Сергій, військовослужбовець Збройних Сил України.

Таким чином бойовики намагаються всю ніч спровокувати армійців на відповідь. Як тільки, кажуть військові, - противник бачить спалах від їхньої зброї - по бійниці починає працювати ворожий снайпер. На ворога тут чатують. Боєць помічає рух - і лише тоді стріляє. До нього не можна наближатися, аби не демаскувати позицію. Адже противник стежить, де скупчення людей - туди і цілить.

Зранку вже добре видно, звідки стріляли бойовики. А також їхні бліндажі, що укріпили за час перемир'я на Ясинуватській розв'язці. "З'явилися снайпера, які працюють на самій розв'язці на дорозі, у них там є гнізда, ну добре, є і поранені у нас прицільно і якісніше", - говорить позивний "Слов'янин", командир підрозділу Збройних Сил України.

"З околиць Ясинуватої помічаємо рух, кажуть, так, у броньованому транспорті - ворогові підвозять боєприпаси. Ніч затишшя - означає "готуйся до війни", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...