"Олимпиада по конченому патриотизму": РФ здивувала шкільною задачкою (фото)

Один з укладачів завдань однак припустив, що вчителі просто неправильно сприйняли жарт в офіційному рішенні.

Дітям у РФ втовкмачують у голови, що найкращі гроші - це рубль. Фото: Depo.ua.

У російському місті Новосибірськ навколо математичної олімпіади серед школярів виник гучний скандал через дивне "правильне" рішення в одному із завдань. Зокрема, про це пише Медуза, передають Патріоти України.

Мама однієї з учасниць олімпіади поскаржилася в місцеві ЗМІ, що на конкурсі для учнів у четвертому класі "правильним" виявився не математично правильний варіант відповіді, а той, що був більш патріотичним. Так, в одному з завдань про валюту були озвучені умови: "Долар в 2 рази дорожче рубля, а євро в 3 рази дорожче долара". Питання полягало в наступному: "що краще, 17 рублів або 3 євро?"

Згідно з математичними правилами, правильна відповідь — 3 євро, що за умовами завдання еквівалентно 18 рублів. Читачка заявила, що організатори визнали правильним відповідь "17 рублів". При цьому формулювання педагогів було таким: "Ми в Росії живемо, і рублі наші гроші".

У той же час Антон Львов, який представився одним з укладачів завдань для олімпіади в Новосибірську, підкреслив, що правильне рішення звучало так: "Рублі краще, але за 3 євро можна купити 3×3х2=18 рублів, що більше 17 рублів". Він припустив, що вчителі просто неправильно сприйняли жарт в офіційному рішенні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...