"Оливкова гілка" кровоточить: Туреччина зазнала великих втрат у Сирії

Реджеп Ердоган пригрозив курдам відповідальністю, зазначивши, що ті «заплатять високу ціну».

У турецьких солдатів великі втрати. Фото: Рейтерс.

11 турецьких солдатів загинули в суботу, 10 лютого, під час операції Анкари «Оливкова гілка» проти курдських «Загоні народної самооборони» (YPG) у Сирії. Про це повідомляє агенція dpa з посиланням на заяву збройних сил країни, передають Патріоти України.

Серед загиблих також двоє військових, які загинули внаслідок аварії військового гелікоптера. Причина загибелі інших солдатів поки невідома. Ще 11 військових були поранені. Як зазначається, з початку операції три тижні тому - це найбільша втрата Туреччини.

Турецький прем'єр-міністр Біналі Їлдирим заявив, що причини аварії вертольота ще поки не повністю зрозумілі. У свою чергу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що гелікоптер був обстріляний під час військової операції проти курдів. Він також пригрозив курдам відповідальністю, зазначивши, що ті «заплатять за це високу ціну». Між тим речник YPG визнав, що курди обстріляли гелікоптер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...