Особу позивача не називають: Суд перевірить законність призначення Ситника на посаду директора НАБУ

Артема Ситника незаконно визнали таким, що пройшов спецперевірку?

Артем Ситник. Фото: РБК.

Окружний адмінсуд Києва розглядає позов до Державної фіскальної служби щодо спецперевірки декларації Артема Ситника як кандидата на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє прес-служба суду, передають Патріоти України.

У попередньому судовому засіданні суд залучив у якості третьої особи Артема Ситника як фізичну особу. Суть позову полягає у тому, що 31 березня 2015 року, у день подання Ситником уточненої декларації, втратив чинність Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, затверджений відповідним наказом Мінфіну. А новий порядок набув чинності лише з 30 квітня 2015 року.

Натомість Ситника визнали таким, що пройшов спецперевірку і указом від 16 квітня 2016 року призначили директором НАБУ. Позивач просить суд визнати дії ДФС неправомірними і зобов’язати їх направити повідомлення про спростування інформації про достовірність відомостей в декларації Ситника за 2014 рік з урахуванням уточненої декларації від 31 березня 2015 року.

Також позивач просить зобов’язати ДФС направити до Адміністрації президента та відповідної комісії повідомлення про спростування інформації щодо достовірності відомостей в декларації Ситника з урахуванням уточнених даних. При цьому у суді не повідомляють, хто є автором позову.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...