"Остання ампула на усю лікарню": В "ЛНР" повідомили про відсутність вакцини від сказу

Сім'ї постраждалої дитини довелося виїхати на територію Росії, щоб зробити наступні вакцинації.

Мешканцям Луганщини залишається розраховувати тільки на власну пильність. Фото: mukachevo.net

На окупованій території Луганської області відсутня вакцина від сказу. Про це повідомив місцевий мешканець, лист якого опублікувало терористичне співтовариство "Луганська гвардія", передають Патріоти України.

З розповіді мешканця, його 9-річну дочку, яка проживає в окупованому Краснодоні Луганської області, вкусив собака, дитина була доставлена в травмпункт. Лікар зробив тільки перев'язку, а прищеплювати від сказу відмовився.

"Лікар обробив рану, зробив перев'язку і на прохання дружини зробити щеплення від сказу, лікар став розповідати, що, мовляв, за собакою, яка вкусила дитину, потрібно поспостерігати (не пояснивши хто і як буде це робити) і якщо собака не хвора, щеплення робити не треба і робити її відмовився ... Сироватку повинні ввести в протягом 3 годин, максимум 24, в ідеалі відразу. Решта щеплення робляться на 3 день, наступні далі за схемою. Дружина пояснила це лікарю, але той знову відмовив, послався на відсутність вакцини в травмпункті", - пише місцевий житель.

Жінці з дитиною порадили звернутися до травматологічного відділення, де на наступний день дівчинці ввели першу вакцину, однак попередивши, що повторної процедури не буде через її відсутність. "Після настійних вимог моєї дружини і дзвінків друзів у відділення, лікар травматології ввів вакцину, але пояснив, що це остання вакцина в лікарні і на повний курс вакцинації можна не разховувати. Виявляється, що на території "ЛНР" відсутня вакцина від сказу і те, що в Краснодонському відділенні знайшлася вакцина, в єдиному екземплярі, це просто велике чудо", - стверджує житель. У зв'язку з цим, сім'я поїхала на територію Росії, щоб зробити наступні вакцинації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...