От така "націоналізація": Захарченко віддав наказ розпиляти завод Ахметова на металобрухт

Працівників Єнакіївського металургійного заводу звільнять, а обладнання поріжуть на метал.

Металургійний завод у Єнакієвому піде на металобрухт. Ілюстрація:http://bankruptcy-ua.com/

Розпіарена в сепаратистських ЗМІ "націоналізація" підприємств Ріната Ахметова отримала передбачуване продовження - тільки відібравши підприємства у господарів, терористи задумалися, як забезпечити їх роботу. Другий тиждень верхівка "ДНР" буквально не спить ночами, вигадуючи звіти про необхідні фінансові вливання у "віджаті" заводи і шахти для відновлення їх роботи. Найскладніша ситуація на Єнакіївському металургійному заводі і його філії в Макіївці. Їх робота, за підрахунками "народних експертів", в добу обходиться в 584 мільйони рублів. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Таких коштів у "ДНР" немає, а тому донецький команданте не придумав нічого кращого, як звільнити всіх працівників заводу, а дороге обладнання порізати на метал. "Окупанти порахували, що на підтримку роботи Єнакіївського металургійного заводу потрібно близько 600 мільйонів в день. Розплакалися і вирішили порізати його на метал.

А де ж невловимий Курченко, якого всі нібито зрадили? Де поставки в РФ? Ви уявляєте, скільки втратив бюджет так званої ЛДНР, якщо це цифри тільки з одного заводу? І скільки б наших військових вони вбили б на ці гроші? І ніякої шкоди для виробництва, до речі, це не завдало. Тому що наростили виробництво заводи на території вільної України", - коментує ситуацію нардеп і активний учасник блокади Семен Семенченко.

Він нагадав, що, згідно з усіма міжнародними конвенціями, економічне забезпечення окупованої території має здійснювати держава-окупант. "Платити зарплату робітникам і підтримувати соціально-економічну стабільність на окупованій території буде саме окупант. Зі свого бюджету. А не українські платники податків", - пише Семенченко в соцмережі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...