Отримав заслужене: На Запоріжжі терориста "ДНР" засудили до 9 років ув'язнення

​Бойовика затримали ще в жовтні 2015 року, однак слідство завершилося лише тепер.

Ілюстрація:goodnewsnetwork

Бойовика "ДНР" з позивним "Аватар" засудили до 9 років позбавлення волі за рішенням Апеляційного суду Запорізької області. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

Було встановлено, що в серпні 2014 житель Донецька 1974 р.н.. за власною ініціативою вступив до лав терористичної організації "ДНР" і був зарахований до збройного формування - батальйон "Кальміус". Отримавши від бойовиків автомат Калашникова і позивний "Аватар", засуджений більше року "служив" поблизу сіл Григорівка та Нова Мар'ївка Тельманівського району.

Його обов'язки передбачали виявлення місць дислокації військової техніки, особового складу і фортифікаційних споруд Збройних сил України, які були задіяні в проведенні антитерористичної операції. "Донеччанин повідомив, що вступив в ряди терористів добровільно, а не з примусу і отримував за свою участь в незаконному збройному формуванні зарплату. Через неї і пішов вбивати українців", - розповів прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

Затримали спільника терористів українські військовослужбовці в жовтні 2015 року біля с. Григорівка Тельманівського району Донецької області. "Прокуратура наполягала на засудженні чоловіка за співпрацю з терористами (ч. 1 ст. 258-3), але Чернігівський районний суд Запорізької області перекваліфікував дії правопорушника на ст. 260 (участь у збройних формуваннях) та призначив 4 роки позбавлення волі.

Прокуратура Донецької області із зазначеним вироком не погодилася, вважаючи надто м'яким і оскаржила його в суді вищої інстанції ", - повідомили донецькі прокурори. Апеляційний суд Запорізької області позицію прокуратури підтримав і засудив чоловіка до 9 років ув'язнення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...