Ожила історія: Знайдене срібло виявилось скарбом вікінгів

Земля поволі віддає приховані скарби. Сподіваємось, що це не остання знахідка часів прадавньої історії.

Срібні монети епохи вікінгів. Фото: nv.uaВ Естонії у Вільяндіському повіті випадково був виявлений срібний скарб з монет і прикрас імовірно кінця XI століття, повідомляють Патріоти України про повідомлення сайту Нескучные новости.

Як йдеться в повідомленні, молодий чоловік знайшов скарб ще в 2014 році, однак вважав, що знахідкою були шматки алюмінієвої бляхи. Через рік, хлопець побачив по телебаченню передачу про археологічні знахідки і на наступний день зв'язався з департаментом охорони пам'яток старовини.

Як виявилося, дана знахідка – срібний скарб епохи пізніх вікінгів, який виявився розпорошеним по поверхні в результаті сільськогосподарських робіт.

За словами археолога Талліннського університету Юлли Тамли, знахідка є важливою з точки зору доісторичної епохи як Естонії, так і регіону Балтійського моря в цілому. Відзначається, що ареал знахідки склав близько ста квадратних метрів. Від частини монет залишилися дрібні фрагменти і тому археологи поки вагаються з відповіддю, скільки ж їх там було.

Монети були викарбувані в Німеччині, Англії, Арабському халіфаті. Також були знайдені імітації англійських монет зі Скандинавії. В даний час скарби чистять і консервують фахівці Талліннського університету.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...