Паплюжить пам'ять Степана Бандери: Луцька міська рада просить визнати персоною нон грата генерального консула Польщі

Обговорюючи заяву пана Вєслава Мазура, луцькі депутати були одностайними, вважаючи, що його робота у їхньому місті є небажаною.

Вєслав Мазур. Фото: РБК.

Луцька міська рада просить МЗС визнати персоною нон грата генерального консула Польщі у Львові Вєслава Мазура через його заяву щодо героїзації Степана Бандери в Україні. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Причиною невдоволення луцьких депутатів стали заяви Мазура, зроблені ним у Сеймі під час засідання комітету, на якому затверджувалася його кандидатура на посаду генконсула Польщі у Луцьку. "До справи Волині, УПА і Бандери я від початку своєї кар’єри маю однозначну думку. Коли президент Ющенко перед завершенням своєї каденції визнав Бандеру і УПА героями, то на питання журналіста, що я про це думаю, я відповів прямо: як бандит може бути героєм?" - сказав Мазур.

Обговорюючи заяву пана Мазура, луцькі депутати були одностайними, вважаючи, що його робота у їхньому місті є небажаною. "Називати українських героїв бандитами, вчити українців історії - це не завдання дипломатів інших держав",- заявив депутат Павло Данильчук з партії "Народний контроль".

Голова правління фонду "Майдан закордонних справ", колишній генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко розповів, що процедура призначення генеральних консулів не передбачає надання МЗС згоди на ту чи іншу кандидатуру, тож Київ фактично не має можливості заблокувати це призначення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...