Перемога під Маріуполем: Морпіхи відвоювали шмат землі у бойовиків із чеченським прапором (відео)

У відвойованій посадці, котра не раз протягом війни переходила з рук у руки, військові намагаються закріпитися.

Бійці облаштовуються на нових позиціях. Фото: скріншот з відео.

Українські військові просунулися вперед на південній ділянці фронту АТО. Бійці сантиметр за сантиметром повертають під контроль землю на схід від Маріуполя. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Було прапор чеченців видно", - розповів один із солдатів про противника, з котрим зараз має справу його підрозділ. На відвойованій посадці, котра не раз протягом війни переходила з рук у руки, військові намагаються закріпитися. "Доводилося копати, лежачи на боку, на животі, користуючись сокирою", - розповів про перші укриття морпіх із позивним "Град".

Про запеклість боїв свідчать рештки снарядів РСЗВ "Смерч", випущених із боку окупантів. Після настільки потужних обстрілів піхотинці вже практично не звертають уваги на відлуння стрілецьких боїв. "Хлопці вже звикли, прилаштувалися, і просто не звертають уваги на те, що наші вороги намагаються нас чимось налякати", - твердить "Град". Його товариші швидко перетворюють вирви від великокаліберних снарядів на укриття – викопують нові бліндажі за зносять дерево для їх перекриття. Така активність військових не до вподоби противнику, тож вартові пильнують в обидва ока. "Вчора група ДРГ намагалася зайти сюди. Сто метрів", - розповів морський піхотинець із позивним "Хохол". "Якщо когось пропустимо… Я не за себе переживаю – мої хлопці стоять!", - додає його товариш "Енерджі".

Наснаги на важку роботу в 10-градусний мороз військовим додає усвідомлення, що так методично та цілеспрямовано потроху звільняється від окупанта українська земля. "Ми з кожним днем ідемо вперед. І я думаю, що найближчим часом ми вже будемо на тих позиціях, на яких вони стоять сьогодні", - сподівається морський піхотинець "Град".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...