Перереєстрація бізнесу не допомогла: Компанія Фірташа опинилася під санкціями України

Швидше за все, санкції були введені через регулярні поставки ТОВ "Титанові інвестиції" української сировини (ільменіту) на адресу кримських активів Фірташа.

Компанія Фірташа потрапила під санкції. Фото: РБК.

Несподівано під санкціями опинилася компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа - ТОВ "Титанові інвестиції". Про це пише liga.net, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання, структура була зареєстрована ще в середині червня 2014 року в Москві. Після анексії Криму Фірташу довелося підлаштовуватися під російське законодавство, щоб уникнути втрати кримських активів. Безнесмен вирішив перенести частину бізнесу в Росію.

ТОВ "Титанові інвестиції"фактично є підрозділом "Кримського Титана" в Росії. Сам "Кримський Титан" перереєструвався в Києві і був перейменований в "Юкрейнінан Кемікал Продактс". Швидше за все, санкції були введені через регулярні поставки ТОВ "Титанові інвестиції української сировини" (ільменіту) на адресу кримських активів Фірташа, пише видання.

Нагадаємо, Фірташу в Україні належить ТОВ "Валки-Ільменіт". Ця компанія продає ільменіт для компанії "Титанові інвестиції", яка в свою чергу завозить його в Крим, зокрема через порт Кавказ.

Головою ТОВ "Титанові інвестиції" є громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа. Раніше він працював в таких компаніях бізнесмена як Euronit Kereskedelmi, Зангас-НГС, С Cronos Im-Ex. Компанії обмежили торгові операції, припиненнили транзит ресурсів і перевезень.

Нагадаємо, 18 жовтня президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній. До списку санкцій входили російські банки, авіакомпанії і підприємства ОПК. Компанії, які працювали і які продовжували працювати в Криму, серед них 17 авіакомпаній, в тому числі і найбільші — "Аерофлот", "Сибір" і "Трансаеро". Лотерейні компанії "Патріот" і "М.С.Л". Концерни "Алмаз-Антей" та "Вертольоти Росії". Банки "БМ Банк" і "Газпромбанк".

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...