Під час масштабних обшуків на спиртзаводах ГПУ арештувала майже мільйон літрів продукції "Укрспирту" (фото)

​Прокуратура підозрює посадовців у зловживанні службовим становищем та ухиленні від податків.

Під час обшуків. Фото:прес-служба ГПУ

Генеральна прокуратура України спільно з працівниками податкової обшукала підприємства "Укрспирту" у 14 областях України. Масштабні обшуки тривали у понеділок, 24 липня. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, зазначають Патріоти України.

Працівники податкової фіксували факти надходження спирту з державних спиртових заводів до підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, причому цей спирт, який надалі використовувався для незаконного виготовлення горілки, на держпідприємствах не обліковувався.

"На момент проведення обшуків виробнича діяльність здійснювалася у 10 місцях провадження діяльності Держпідприємства "Укрспирт", зокрема у Вінницькій, Житомирській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. На 15 спиртових заводах, які на момент проведення заходів не здійснювали виробничу діяльність, встановлені залишки спиртовмісної продукці", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Під час обшуків вилучено та залишено на відповідальне зберігання 97 903,1 декалітрів спиртовмісної продукції на орієнтовну суму понад 180 млн грн. Також можливе призначення інвентаризації залишків продукції та сировини, що знаходяться на спиртових заводах, а також проведення експертиз зразків вилученої продукції.

ГПУ підозрює колишніх керівників "Укрспирту" у привласненні або розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків. Екс-керівники держпідприємства, які були при посаді у 2012-2014 роках, є фігурантами кримінальних проваджень та перебувають у розшуку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...