Під Маріуполем "гібриди" гатять з давно небаченою силою: ЗСУ обурені відсутністю дозволу чинити опір (відео)

Прямим влучанням розбило спостережну позицію військових. Звідти поранених бійців евакуювали під прикриттям кулемету.

Під Маріуполем не вщухають обстріли. Фото: скріншоти з відео.

Один із найпотужніших обстрілів за останній час пережили бійці на південній ділянці фронту АТО. По приморським фронтовим позиціям працювали танки та артилерія бойовиків. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Прямим влучанням розбило спостережну позицію військових. Звідти поранених бійців евакуювали під прикриттям кулемету. Солдати зізнаються, що настільки потужного обстрілу не пригадують із 2014 року. "Рахували: 86 приходів було", - кажуть вони про крупнокаліберні снаряди, що впали лише на одну позицію протягом двох годин. Так само десятками вимірювалися атаки ворога на сусідні об'єкти ЗСУ. "За відчуттям, працювали танки, "Нони" і САУ 152 калібр", - кажуть військові.

Пристрілку ворог почав до обіду. Осколки зачепили двох хлопців на спостережній позиції у перші ж хвилини. Поки їм надавали допомогу, ще двоє захисників України отримали важкі поранення. "Вони не ховаються, коригують вогонь зі своїх пунктів оборони, ми їх інколи бачимо, даємо нашій артилерії наводки – відповідь не дозволяють давати", - розповів морпіх із позивним "Стаф". Не зуміли допомогти й побратими з сусідніх позицій, бо на озброєнні мають лише кулемети, котрими супроти артилерії не зарадиш. "Таке враження, що окрім нас, це нікому не потрібно, ніхто не хоче війни – всіх влаштовує ситуація, котра зараз", - дивується морпіх "Гога".

Як уже повідомлялося, ворогом морських піхотинців на південному напрямку АТО неподалік Маріуполя є не лише бойовий противник, але й так звана окопна рутина. Вона висмоктує фізичні та моральні сили солдатів, які захищають Україну. "Сам побут трохи важкий. Умови важкі і в физичному плані, і в психологічному. Ми не політики, ми солдати. Нам сказали стояти, бо позаду Батьківщина – ти мусиш стояти, вибачте, якшо це навіть тупо", - пояснює боєць на прізвисько "Богун".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...