Під Москвою з'явився свій Чорнобиль: Поблизу столиці РФ виявлено потужний осередок радіації (відео)

У російській "наддержаві" тимчасово зупинили завод, який загрожує життю та здоров'ю мешканців міста, де він розташований.

Місто Електросталь. Фото: foto-tur.ru.

Місто Електросталь в Московській області в черговий раз шоковане радіоактивним зараженням, що походить від місцевого ВАТ "Електростальскій завод важкого машинобудування" (ВАТ ЕЗТМ). Сьогодні, 1 лютого, його робота була зупинена розпорядженням компетентних органів, повідомляє прес-служба Управління Федеральної служби судових приставів по Московській області. Новину передають Патріоти України.

Термін припинення діяльності ВАТ ЕЗТМ поки встановлений в 90 днів, за які керівництво підприємства теоретично має убезпечити жителів Електросталі від радіації. Чи вийде це насправді - поки не ясно.

"Причиной закрытия производства стало вынесенное судом постановление по делу об административном правонарушении, которое было выявлено в процессе внеплановой проверки сотрудниками Роспотребнадзора. Нарушение заводом законодательства в области обеспечения санитарно-эпидемиологического благополучия населения и норм радиационной безопасности вызвало серьезное беспокойство специалистов.

Помимо этого сотрудники Роспотребнадзора выявили, что ОАО ЭЗТМ не предприняло абсолютно никаких мер чтобы свести к минимуму радиоактивное загрязнение окружающей среды. Выявленные нарушения вследствие распространения радиоактивного загрязнения создают реальную угрозу окружающей среде, жизни и здоровью людей", - заявили в УФССП.

У УФССП уточнили, що виробництво було примусово зупинено в заводській паровій котельні, паросиловому цеху, молотовому прольоті ковальсько-пресового цеху, на ділянці кольорового лиття, ремонтно-інструментальному ділянці і прилеглої до них території центрального майданчика ВАТ ЕЗТМ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...