Під охороною: Одесу прикрили базою ВМС з гаубицями

Поки що військові живуть у наметах, але на базі зараз щосили займаються будівництвом.

База ВМС України на Одещині. Фото: Думская.

У Білгороді-Дністровському Одеської області тепер постійно буде дислокуватися перший гаубично-артилерійський дивізіон окремої берегової артилерійської групи Військово-морських сил України. Раніше військовослужбовці дивізіону перебували в зоні бойових дій на сході країни, а наразі власноруч відновлюють занедбане військове містечко, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Як пояснили в командуванні ВМС, це пов'язано з необхідністю прикрити берегову лінію в цьому районі. Після окупації Криму флот перемістився практично на порожнє місце, тому виживає, як може, визнають військові. Але не скаржаться, а працюють над відновленням бойового потенціалу ВМС. У Білгороді-Дністровському їм допомагають волонтери та місцева влада.

"Наші артилеристи забезпечені електроенергією, теплом, ліжками, харчуванням і водою. Звичайно, побутові умови особового складу цього підрозділу не ідеальні, що пов'язано з відсутністю вільних житлових фондів", - зазначив командувач ВМС віце-адмірал Сергій Гайдук в ході візиту до Білгород-Дністровського.

Зараз флотські артилеристи живуть в армійських наметах, ремонтують складські приміщення, упорядковують гаражі і ангари. "Будівництво триває. Місто обіцяло допомогти з житлом для військових, а поки їхні сім'ї живуть у орендованих квартирах в Одесі та Білгород-Дністровському", - пояснив начальник прес-центру ВМС Олег Чубук.

За його словами, крім господарських робіт, військові моряки займаються бойовою підготовкою, адже на озброєнні у них є хоч і старенькі, але робочі артилерійські знаряддя - гаубиці. Також для військовослужбовців вдалося роздобути кілька нових армійських вантажівок - КрАЗів. А ось малий броньований катер, який тільки в середині листопада спустили на воду і вирішили назвати на честь Білгорода-Дністровського, тут базуватися навряд чи буде. "Для нього у військовому містечку немає умов", - зізналися в ВМС.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...