Під прицілом ЧФ РФ: В Україні готують перші випробування новітньої протикорабельної крилатої ракети «Нептун»

Вже виготовлені перші льотні зразки нової крилатої ракети.

Емблема КБ "Луч". Фото: wikipedia.org.

В середині 2016 року буде проведено перші випробування новітньої української протикорабельної крилатої ракети «Нептун» розробки Державного Київського конструкторського бюро «Луч». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на military-informant.com.

Точна дата, як і місце проведення, на даний момент не відомі. Згідно з інформацією з відкритих джерел, на даний момент виготовлені перші льотні зразки нової крилатої ракети. Виробництво перспективного ракетного озброєння відбувається при кооперації з іншими українськими підприємствами, в тому числі з Харківським авіаційним заводом, підприємством «Мотор Січ» та іншими.

Крилата ракета «Нептун» призначена для ураження бойових надводних кораблів і транспортних суден зі складу ударних груп (конвоїв) або поодиноких водотоннажністю до 5000 т і аналогічна по конструкції російській протикорабельній ракеті Х-35 зі складу комплексу «Бал-Е». Очікується поява трьох модифікацій нового українського ракетного комплексу «Нептун» корабельного, наземного і повітряного базування.

Перспективні ракети будуть розміщуватися в транспортно-пускових контейнерах (ТПК) з розмірами 5300x600x600 мм. Довжина самої ракети з прискорювачем 5050 мм. ТПК з ракетою з хрестоподібним складним крилом може розміщуватися на наземних, морських або повітряних носіях. Тактико-технічні характеристики на даний момент засекречені.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...