Під Жолобок для обстрілу ЗСУ окупанти відправили професійних найманців: Українські бійці про те, як бойовики намагалися прорвати оборону (відео)

Як стало відомо, в останній тиждень бойовики активно проводили повітряну розвідку цієї місцевості і стягували техніку на передову.

Скрін відео

Три дні поспіль російсько-окупаційні війська били по захисниках 29-го блокпоста, що в околицях селища Новотошківське. Під час атак вони використовували 120-мм гармати, САУ і танки. Однак українські армійці встояли, і ворог відступив. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на 5 канал.

Після постійних триденних обстрілів нарешті запанувала тиша. А ось напередодні вранці ворог намагався прорвати український оборону.

"Були спроби наступу в районі населеного пункту Жолобок, який, за Мінськоми домовленостями, повинен контролюватися українською стороною, але контролюється поки "ЛНР"- з метою розширити плацдарм на тому напрямку", - розповідає боєць "Декстер".

"Спочатку була стрілянина - піхота. Потім почала бити артилерія - 120-мм, САУ. Напевно, скучили і вирішили пошугати", - говорить боєць "Тихий".

В сторону опорного пункту бійці нарахували близько 200 артилерійських і мінометних пострілів. "Прильоти були моментальні. Відпрацювали по наших позиціях, швидше за все, з танків", - говорить боєць Валентин.

За даними розвідки, атакували "опорник" професійні найманці, які днями прибули на ворожі позиції.

"Ті, що там стоять на позиціях постійно, виконують просто функцію спостереження. Вони практично в бій не вступають. Якщо резерв прийшов, тоді і починаються певні бойові дії", - зазначає Валентин.

Як стало відомо, в останній тиждень бойовики активно проводили повітряну розвідку цієї місцевості і стягували техніку на передову. Аналізуючи дії бойовиків, армійці підготувалися до можливого прориву. "Вели себе мужньо! Висока колективна робота самих підрозділів. Витримали оборону", - коментує "Тихий".

Втім, тиша на Луганщині тривала недовго. Вже після обіду четверга, 8 червня, бойовики почали стріляти в напрямку Попасної.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...