Підліток-поліглот вивчив 20 мов (відео)

Вчіться не говорити, а розуміти.

Тім Донер. Фото: newsweek.pl.

Знати кілька слів зі словника не означає, що ви вже володієте мовою, - переконує один підліток-поліглот. Тім Донер, перш ніж вивчати мови, був із дитинства актором, що дозволило йому ознайомитися з різними акцентами,пишуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Після двох років лекцій із французької так і не міг вільно порозумітися. "Французька була попросту черговим предметом. Навіть якщо я міг називати конкретні речі та частини речення, я не міг підтримувати розмову", - розповідає хлопець у своєму виступі, на обговоренні "TEDx Talks".

Також він вивчав латинь, але ставився до неї, як до системи, що складається з головоломок. Аж коли зацікавився палестино-ізраїльським конфліктом, вирішив вивчати ці мови. Почав слухати реп.

"Я слухав слова і повторяв їх. Тоді спробував поговорити через Skype із носіями мови раз на тиждень, іноді раз на місяць. Помітив, що мої знання поліпшуються. Не розмовляю, як вони, але можу порозумітися, - згадує тепер.

А однієї ночі подумав записати відео, в якому він повторює одну фразу: "Тім розмовляє..." - а далі продовжує щоразу іншою мовою. Погляньте, що з того вийшло, і які способи має Тім. Запис має субтитри кількома мовами:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...