Після оголошення вироку: У Росії заявили про початок процесу обміну Надії Савченко

Переговори про обмін можуть затягнутися, якщо сторона захисту оскаржить вирок.

Надія Савченко. Фото: ipress.ua.

Голова Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов заявив, що оголошення вироку українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко починає процес її обміну відповідно до мінських угод. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Оголошення вироку щодо Надії Савченко - це, з одного боку, завершальна крапка процесу, а з іншого, сподіваюся, - початкова точка переговорного процесу щодо її подальшої долі відповідно до мінських угод", - зазначив Федотов. За його словами, Савченко можуть обміняти на полонених російських військових, захоплених на сході України.

"Ми сподіваємося, що принцип Мінських угод про обмін "всіх на всіх" буде застосований у відношенні як Савченко, так і росіян Александрова, Єрофєєва й інших", - додав глава РПЛ. Федотов наголосив, що переговори про обмін можуть затягнутися, якщо сторона захисту оскаржить вирок.

"Обмін за принципом "відбуття покарання на батьківщині" стане можливим після того, як вирок набере законної сили. Це станеться через десять днів, якщо не буде подана апеляція. Як відомо, Надія Савченко неодноразово наголошувала, що вирок оскаржувати не буде. Але це може зробити прокуратура, і тоді вступ вироку в силу автоматично відкладеться до рішення апеляційної колегії Ростовського обласного суду", - сказав він. Відомо, що сторона звинувачення вимагає для Савченко 23 роки позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...